Η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 10ου ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος πλησιάζει και οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες ,με βάση και την βαθμολογία, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην μονομαχία που θα λάβει χώρα στο Εθνικό στάδιο Χανίων. Θεωρώ ότι όλοι μας λίγο πολύ, μετά την λήξη του πρώτου γύρου το περιμέναμε αφού όπως μαρτυράει και η βαθμολογία οι υπόλοιπες ομάδες απέχουν πολύ τόσο σε ποιότητα όσο και σε σταθερότητα.

Το αβαντάζ σε αυτήν την μάχη βέβαια θα το έχουν την Κυριακή οι γηπεδούχοι αφού χάρη στην «παρθένα» έδρα τους κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά τριών βαθμών που μπορεί να μην είναι μεγάλη αναγκάζει όμως τον Γιούχτα, να παίξει τα ρέστα του αφού ακόμα και η ισοπαλία, θα αφήσει τον Α.Ο.Χανιά σε ρόλο οδηγού, τέσσερα ματς πριν το φινάλε με τους φιλοξενούμενους πλέον, να μην έχουν την τύχη στα χέρια τους.

Το ερώτημα σε αυτό το σημείο είναι ποιός από τους δυο θα καταφέρει να αποβάλει το άγχος αφού όπως και να το κάνουμε οι κόποι μιας χρονιάς μπορούν να γίνουν στάχτη σε ένα μόνο ματς.. Μπορεί βαθμολογικά ο Γιούχτας να είναι πίσω την βαθμολογία και αυτό να του δίνει ένα επιπλέον άγχος όμως στο στρατόπεδο του Α.Ο.Χ θα πρέπει να προσέξουν πολύ αφού η ιστορία μας έχει διδάξει πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες που πάνε για δυο αποτελέσματα την έχουν πατήσει. Η αισιοδοξία πάντως είναι έκδηλη στις τάξεις της χανιώτικης ομάδας όμως κάτι που ήρθε να επιβεβαιωθεί στα δικά μου αυτιά με την χαρακτηριστική ατάκα του Σταύρου του Πάτερου στην χοροεσπερίδα της ομάδας που έλεγε πως σε δυο αγωνιστικές η ομάδα θα είναι πρωταθλήτρια (υπήρχε το ματς με την Αναγέννηση πρώτα).

Σε αυτή την μονομαχία μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός δεκατρία για πολύ κόσμο γρουσούζικος (εμένα μου έχει στερήσει τετρακόσια χιλιάρικα στο τζόκερ πρόσφατα). Δέκατο τρίτο εντός έδρας ματς για τον Α.Ο.Χ που έχει μέχρι τώρα το απόλυτο αφού δεν έχει απολέσει ούτε ένα βαθμό, δέκατο τρίτο εκτός έδρας ματς για τον Γιούχτα που δεν έχει ήττα σε καμία έξοδο του φέτος στο πρωτάθλημα, για ποιόν άραγε θα είναι γρουσούζικο αυτό το δέκατο τρίτο ματς;

Κώστας Νίτσε