Ένα ματς, μια χρονιά, μια ιστορία

Αναρτήθηκε από XANIA SPORT FM 90,5 |

Κακά τα ψέματα ο Αθλητικός όμιλος Χανιά βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση του των τελευταίων ετών. Ο ΑΟΧ την Κυριακή δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει απλά τον Γιούχτα σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει τον πρωταθλητή. Αντιμετωπίζει το άγχος, αλλά και την πίεση από όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες του συλλόγου να πετύχει κάτι αξιόλογο τα τελευταία χρόνια.
Το γεγονός ότι οι Χανιώτες παίζουν στην έδρα τους και ταυτόχρονα υπάρχει και το πλεονέκτημα του + 3 μπορεί να χαλαρώσει τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μαρκάκη, καθώς έχουν την τύχη-ατυχία να κυνηγούν δύο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία). Στην αντίπερα όχθη, ο Γιούχτας έρχεται στα Χανιά με έναν και μοναδικό στόχο. την νίκη! Είναι σαφές και νομίζω πως δεν χρειάζεται να το αναφέρω καν, πως οι Ηρακλειώτες θα παίξουν επιθετικά από το πρώτο σφύριγμα! Το θέμα είναι ο ΑΟ Χανιά και κυρίως οι παίκτες του να καταλάβουν πως είναι καλύτεροι, να αντέξουν στην πίεση του παιχνιδιού και να δείξουν την ψυχή του Πρωταθλητή. Αυτή που έδειξαν φέτος ολόκληρη την σαιζόν και κυρίως όταν ο Γιούχτας έστω και με παιχνίδι παραπάνω βρέθηκε στο τιμόνι του πρωταθλήματος. Μια χρονιά κρίνεται την Κυριακή στο κατάμεστο όπως αναμένεται Εθνικό Στάδιο Χανίων. Ο ΑΟ Χανιά χρειάζεται την υποστήριξη του κόσμου την Κυριακή και όπως λένε οι υπεύθυνοι των εισιτηρίων δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην ζήτηση εισιτηρίων..



Ας δούμε όμως την επόμενη μέρα του ντέρμπι. Αν όλα πάνε κατ' ευχή, και τα Χανιά έχουν πετύχει το ζητούμενο στο ντέρμπι, δηλαδή νίκη η ισοπαλία, και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν η να αυξήσουν την διαφορά από τον Γιούχτα αυτό σημαίνει πως την επόμενη σαιζόν ο ΑΟΧ θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική και θα πρέπει γρήγορα να κάνει τις κινήσεις του για να μπορέσει να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικός. Και φυσικά υπάρχουν πολλά θέματα που απασχολούν την διοίκηση. Πρώτο και «καλύτερο» αυτό του προπονητή, καθώς ο Γιάννης Μαρκάκης έχει ξεκαθαρίσει από το ξεκίνημα της χρονιάς πως δεν πρόκειται να μείνει στον ΑΟΧ είτε η ομάδα του έπαιρνε την άνοδο, είτε όχι.

Πέρα από το θέμα του προπονητή, εννοείται πως θα πρέπει να κάνει μεταγραφές.βασικά μεταγραφάρες! Παίκτες ποιοτικούς που μπορούν να ανεβάσουν τον σύλλογο ψηλά. Έκανε την αρχή με τον Αργυράκη και θεωρώ πως επιβάλλεται να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Είναι δεδομένο πως πρέπει να κρατήσει τους παίκτες- κλειδιά που τον οδηγούν έως τώρα στην κατάκτηση του τίτλου.

Απαραίτητη προϋπόθεση η διοίκηση να στηρίξει την ομάδα και να βάλει χρήματα, τα οποία θα πρέπει να ξοδευτούν προσεχτικά και ουσιαστικά, και το λέω αυτό γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε τα Χανιά να σπαταλάνε χρήματα και μετά να τα κλαίνε.



Παρ' όλα αυτά βαθμολογίες, προγνωστικά, απόψεις και το τι μέλλει γενέσθαι μετά το ντέρμπι δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, τουλάχιστον επί της παρούσης. Με αυτά θα ασχοληθούν οι υπεύθυνοι μετά την Κυριακή. Το πρωτάθλημα θα κριθεί σε 90'.«Τι να λέμε τώρα?»..που λέει και ο Αλέφαντος!



Υ.Γ: Ο ΑΟΧ φέτος έχει το απόλυτο στην έδρα του, καθώς έχει καθαρίσει τους πάντες μέσα στα Χανιά. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Γιατί πολλές φορές η έδρα δίνει τίτλους.Είδαμε τι έπαθε και ο Ολυμπιακός φέτος..


Α και κάτι τελευταίο! Να υπενθυμίσουμε πως ο ΑΟΧ αγνοεί την νίκη επί του αντιπάλου τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε σε περίπτωση νίκης θα αποδείξει και πρακτικά αυτό που λένε και τα στατιστικά, αλλά και η βαθμολογία στο κάτω κάτω. Πως τουλάχιστον φέτος είναι καλύτερος από τον Γιούχτα! Υπάρχει καλύτερος τρόπος από μια νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι? Να θυμίσω στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες είχαν μείνει ισόπαλες 1-1 στις Αρχάνες .. So.Good Luck!





Γιάννης Μάλλας