Στον αέρα του XANIA SPORT FM 90.5 μίλησε ο προπονητής του Γιούχτα, Μανώλης Πατεμτζής. Ο Ηρακλειώτης τεχνικός δήλωσε ότι ο Γιούχτας μπορεί να φύγει με το διπλό από τα Χανιά, ενώ ήταν εμφανής η προσπάθεια να αποδιώξει το άγχος από την ομάδα του, αναφέροντας ότι "είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι".
Αναλυτικά:

«Αν τα Χανιά κερδίσουν, θα είναι πολύ κοντά στον τίτλο, αν γίνει το ανάποδο θα έχουμε εμείς το προβάδισμα, αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι κρίσιμα και δεν έχουμε περιθώρια απωλειών.»
«Σίγουρα μπορεί να φύγει ο Γιούχτας με το διπλό! Το δείχνει η βαθμολογία, οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Η ομάδα μου έχει δυνατότητες, έχουμε καλή παράδοση και είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας.»
«Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τον ΑΟΧ, είναι πρώτος και αυτό λέει πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Άλλωστε, αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα ερχόμασταν καθόλου. Δεν υποτιμούμε όμως τον αντίπαλο.»
«Ποτέ δεν είπαμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, αλλά οργανώσαμε μια ομάδα που έχει τις βάσεις να το καταφέρει.»
«Είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε,. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Έχουμε αγωνιστικά προβλήματα αλλά έχουμε πλούσιο υλικό και μπορούμε να αναπληρώνουμε κάθε παίκτη που απουσιάζει.»
«Δεν περιμέναμε ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στην έδρα του ΑΟΧ αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε,»
«Η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοπεποίθηση είναι τα στοιχεί που πρέπει να δείξει όποια ομάδα κερδίσει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Δεν θα ζητήσω από τους παίκτες μου να κάνουν κάτι διαφορετικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σίγουρα οι παίκτες θα είναι πιο σφιγμένοι, αλλά η προσπάθεια που κάνω είναι α αποβάλουμε το άγχος. Ένα παιχνίδι είναι, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και ό,τι έρθει.»