ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ…

Αναρτήθηκε από XANIA SPORT FM 90,5 |

Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα κληθεί μετά από χρόνια να καταγράψει τη πορεία του ΑΟ Χανιά είναι βέβαιο ότι θα σταθεί στο Κυριακάτικο ματς αφιερώνοντας του ένα σημαντικό κεφάλαιο.

Μπορεί ως μάρτυρες των εξελίξεων να μην συνειδητοποιούμε εύκολα την ιστορικότητα της στιγμής αλλά είναι σίγουρο ότι τη Κυριακή το ντέρμπι με τον Γιούχτα είναι για τον ΑΟΧ ένα παιχνίδι με ιστορικές διαστάσεις. Ελπίζουμε ευχάριστες.

Το πολυδιαφημισμένο παιχνίδι είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής για τον σύλλογο. Απαρχή για την ακμή, μπορεί όμως απαρχή και για την πρόωρη παρακμή…

Αν ο ΑΟΧ κερδίσει θα κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα θα ανοίξει την πόρτα των εθνικών κατηγοριών απεγκλωβισμένος από την στενότητα του Περιφερειακού, πραγματοποιώντας το πρώτο (το εύκολο και μικρό για να είμαστε ρεαλιστές) βήμα προς την καταξίωση και την εδραίωση στα εθνικά πρωταθλήματα (που είναι και ο στόχος).

Επειδή όμως η ζωή όπως τραγουδούσε ο μέγας Καζαντζίδης έχει δυο πόρτες, η άλλη που προβάλει στο διάβα του ΑΟΧ είναι… κερκόπορτα. Αν ο ΑΟΧ ηττηθεί τότε όλα τα δυσάρεστα και εφιαλτικά σενάρια είναι πιθανά.

Όπως και να χει λοιπόν το ματς είναι ιστορικής σημασίας για τον …ιστορικό (τον ΑΟΧ ντε) και στο χέρι του Μαρκάκη και των παικτών του είναι να την γράψουν με λαμπερά γράμματα και να φροντίσουν να είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας και όχι οι κομπάρσοι και οι αντιήρωες στην εξιστόρηση της μεγαλύτερης στιγμής του Γιούχτα...

Μάνος Βαϊδάκης