Ο Γιώργος Μπινάκης και ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς εκπροσώπησαν τους οργανωμένους φιλάθλους του ΑΟΧ στον αέρα του Χανιά Sport FM 90.5 μιλώντας στον Μάκη Καρτσωνάκη την Πέμπτη. Η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι συνεχίζεται, ενώ εντυπωσιακή ζήτηση παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα, τα οποία είναι διαθέσιμα στα γραφεία του ΑΟΧ αλλά και στον σύνδεσμο των blueboys. Τι είπαν οι οπαδοί του ΑΟΧ:

Μπαρμπαλιάς: Ο ΑΟΧ διψάει για διάκριση και διάκριση δεν είναι η συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, αλλά θα αρκεστούμε σε αυτό. Θέλει προσοχή ο αγώνας, αλλά πιστεύουμε ότι αν η ομάδα πιάσει το στάνταρ απόδοσης, θα κερδίσουμε! Είναι αρκετά δυνατή ομάδα ο Γιούχτας και πρέπει κι εμείς να δείξουμε το ίδιο, να μην χάνουμε προσωπικές μονομαχίες. Πρέπει η ομάδα να μην αγχωθεί, γιατί όταν γίνεται αυτό ο κόσμος πολλές φορές δεν βοηθάει.

Μπινάκης: «Το παιχνίδι της Κυριακής είναι ραντεβού με την ιστορία! Δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοια προπώληση εισιτηρίων, μεγάλη κινητοποίηση! Έχουν ήδη πωληθεί περίπου 500 και είναι ακόμα Πέμπτη! Έχουν τυπωθεί 1500 εισιτήρια και δεν ξέρω αν είναι επαρκής ο αριθμός, γιατί η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο-σαν το 3-0 επί του Ηροδότου την δεκαετία του ’90! Εμείς είχαμε άψογη φιλοξενία στις Αρχάνες, έγινε βέβαια ένα ατυχές περιστατικό, αλλά εμείς θέλουμε ο αγώνας να διεξαχθεί ομαλά, να μην γίνει το παραμικρό. Δεν είναι «πονηρή » ομάδα ο Γιούχτας, δεν πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει αλλά για παν ενδεχόμενο ζητάμε από τους φιλάθλους να μην απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε την ομαλή διεξαγωγή του ματς, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνεται να το κάνουμε για όλους αν το στάδιο είναι γεμάτο.»

Για την υποστήριξη της ομάδας την ώρα του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν, οι blueboys είπαν: «Θα ήταν πολύ ωραίο αυτή τη φορά όλοι μαζί να φωνάξουμε για τα Χανιά. Παρακαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει με κασκόλ της ομάδας, ντυμένος στα μπλε. Εμείς παραλαμβάνουμε καινούρια ρούχα με τα διακριτικά της ομάδας και θα τα έχουμε στο γήπεδο για όποιον θέλει να αγοράσει και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον σύνδεσμο. Θα είμαστε στην προτελευταία προπόνηση της ομάδας για να την εμψυχώσουμε και καλούμε όσους μπορούν να έρθουν στο στάδιο την Παρασκευή μαζί μας.»

«Αν έρθουν οργανωμένοι φίλαθλοι του Γιούχτα, τίθεται θέμα. Εμάς μας απετράπη να ταξιδέψουμε στο Ηράκλειο και το καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν συνοδεία, προστασία από την αστυνομία κλπ αλλά εδώ αν έρθουν οργανωμένα, δεν μπορεί να ελέγξει κανείς ένα γεμάτο γήπεδο. Εμείς έχουμε καλές σχέσεις και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί, αλλά με την απαγόρευση των μετακινήσεων, αν έρθει ένας μεγάλος όγκος φιλάθλων, πρέπει να εξεταστεί το θέμα. Και βέβαια δεν μιλάμε για 40-50 ανθρώπους.»

Πληροφόρηση ότι ο Δασκαλόπουλος, που θα σφυρίξει το ντέρμπι είναι από τους πλέον αυστηρούς διαιτητές της Β΄Εθνικής παρείχε ο Λάμπρος Μαλτέζος και οι οργανωμένοι του ΑΟΧ δήλωσαν ότι χρειάζεται προσοχή, αν και ο κ. Μπαρμπαλιάς είπε ότι φαίνεται πως είναι καλός διαιτητής, με βάση τα όσα έχουν πληροφορηθεί.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, τι περιμένουν από την ομάδα την επόμενη σεζόν, αν αυτή κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι οργανωμένοι του ΑΟΧ συνέστησαν…ψυχραιμία και έδειξαν επιφυλακτικοί:

«Του χρόνου, θα πρέπει να δούμε την νέα διοίκηση, το μπάτζετ, τα οικονομικά δεδομένα και μετά θα κρίνουμε το τι μπορεί να κάνει η ομάδα.»


Λεωνίδας Φιλικόζης